Alles over inschrijven voor volgend scoutsjaar

Sinds enkele jaren is onze eenheid enorm gegroeid en daarom waren we genoodzaakt een inschrijvingsstop en nieuw inschrijvingssysteem te introduceren. Hieronder vind je meer uitleg hierover.

Waarom doen we een ledenstop?

We moeten ons ledenaantal per tak binnen de perken kunnen houden. Een te grote groep kan namelijk nadelig zijn voor onze scoutswerking.
Ten eerste is het namelijk onmogelijk om alle scoutsactiviteiten vlot te laten verlopen met een te grote groep.
Ten tweede houdt het risico’s in om een te grote groep kinderen toe te vertrouwen aan een beperktere leidingsgroep. Risico’s die wij niet willen nemen, maar jullie ook niet uiteraard.
Ten derde is er een betere verstandhouding tussen de leiding en de groep kinderen bij een beperktere groep. We kunnen een betere band opbouwen en onze leden zijn niet gewoon een nummertje.
Zie het als klassen op school die ongeveer 20 leerlingen hebben.

Wat gebeurt er dan precies?

We hebben beslist om te gaan werken met maximumaantallen per geboortejaar in plaats van maximumaantallen per tak. Zo zorgen we ervoor dat er geen gigantische groepen overkomen bij de jaarlijkse overgangen en verspreiden we de leeftijdsgroepen egaal per tak.

Een belangrijke kanttekening is dat we geen bestaande leden uitschrijven als de groep te groot is. Echter laten we de groep niet verder uitlopen.
Er zijn helaas steeds kinderen die stoppen met scouts omwille van verschillende redenen. De leiding zal dit ook steeds goed opvolgen en bij twijfelgevallen worden deze zeker gecontacteerd.
Maar, laat ons eerst even kijken hoe de effectieve inschrijving in zijn werk zal gaan.

Het nieuwe inschrijvingssysteem

Voor het nieuwe inschrijvingssysteem maken we onderscheid tussen twee groepen:

1. Broers, zussen en kinderen van comitéleden en oud-leiding

Zussen, broers en kinderen van leden van het comité of oud-scoutsen krijgen voorrang om lid te worden.
Zij kunnen hun kind al inschrijven tussen 10 en 14 augustus. Stuur daarvoor een mailtje naar eenheidsleiding@seascouts.be met daarin de naam, adres, geboortedatum van het kind, uitpasnummer (optioneel) en een mailadres en telefoonnummer van de ouder(s).

1. Nieuwe leden

Voor de andere kinderen zal er een inschrijflink zijn die op 17 augustus online zal komen en waarop ingeschreven kan worden. Deze zal afgesloten worden op 21 augustus.

Opgelet! Indien er niet voldoende plaatsen zijn voor het aantal ingeschreven kinderen per geboortejaar, zal er geloot worden voor de open plaatsen. Het is dus niet nodig om meerdere keren in te schrijven of om zo snel mogelijk in te schrijven.

Als je graag eerst wat info wil over onze scouts, bekijk dan zeker deze site of stuur een mailtje naar eenheidsleiding@seascouts.be.

Verder hebben we nog goed nieuws! Van zodra het nieuwe scoutsjaar start, gaan wij een samenwerking aan met UiTPAS ondersteund door de Stad Oostende. Dit wil zeggen dat al onze leden met een UiTPAS bij inschrijving 25 punten kunnen sparen. Voor kinderen uit Oostende met een UiTPAS aan kansentarief wordt er een korting van 80% aangeboden, dit zowel op het lidgeld als op het kampgeld en zo hoef je maar 20% van het lidgeld/kampgeld te betalen. Let wel op: de UiTPAS moet op naam staan van je zoon of dochter. Een UiTPAS kan steeds aangevraagd worden bij de verschillende diensten van de Stad Oostende. Voor meer informatie omtrent de UiTPAS kan je hier klikken: https://www.uitinoostende.be/content/detail/2/uitpas?fbclid=IwAR1jzAjm9lzUFu9SXx00iScQLq8QmssJLvO2j8TZI5fMfKwksk_KNdWj6yQ
Wanneer je punten wil sparen of aanspraak wil maken op de korting, dan vragen wij je om je kind opnieuw in te schrijven zodat je het UiTPAS-nummer kunt registreren. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat je punten gespaard worden of de korting kan worden toegekend.

Je kan inschrijven via volgende link:

Indien je kennissen of vrienden hebt die interesse hebben om in te schrijven, aarzel dan niet om deze link door te sturen.

Lid worden?

Je kunt ten vroegste lid worden van de sea-scouts als je in het eerste leerjaar zit en tenminste 6 jaar oud bent. Meer informatie over de leeftijdsgroepen vind je bij de takken. Een scoutsjaar begint in september en loopt tot juli. Heb je vragen, aarzel dan niet ons hiervoor te contacteren op seascouts@seascouts.be.

Wat kost lid worden?

Jaarlijks betalen de leden €50,00 lidgeld. Het lidgeld wordt voor 55% geïnvesteerd in een uitstekende verzekering die beheerd wordt door FOS (NV Arena). De andere helft draagt bij tot het onderhoud van de lokalen, onze vloot en de algemene werking (o.a. verzendingen, uitnodigingen, administratie). Voor Zeehonden & Welpen wordt er steeds een vieruurtje voorzien tijdens de zondagactiviteiten. Varende takken kunnen hun dorst lessen en/of honger stillen aan de zeebar. Naast het lid worden, wordt er ook verwacht dat de leden zich een uniform aanschaffen.

Hoe schrijf ik mijn zoon/dochter in?

Inschrijven kan door het lidgeld (€50,00) te storten op het rekeningnummer van de eenheid: BE95 0013 4174 8658.