Wie is wie?

Wie is Koedoe?

Naam: Seppe Devriendt

Functie: Aspirantenleiding

Totemnaam: Trotse Koedoe


Naar wie keek je het meest op als kind? Ik keek vroeger het meest op naar mijn papa omdat hij groot en sterk was en ik altijd met hem op avontuur wou gaan.

Wat betekent scouting voor jou? Scouting is voor mij vooral een manier om met mijn vrienden te kunnen optrekken en even zo goed als alles te vergeten en mij te amuseren.

Wat wilde je worden toen je klein was? Al van jonge leeftijd wou ik architect worden, deze visie is ondertussen wel al een beetje anders maar loopt nog steeds in de zelfde lijn.

Als je één wens mocht doen, wat zou die dan zijn? Mijn enige wens zou zijn om het leed van de wereld te laten verdwijnen. Het is inderdaad een beetje cliché, maar ik heb persoonlijk ondervonden hoe erg het op sommige plaatsen gesteld is en wil wel mensen in nood helpen.

Wat frustreert jou het meest? Hetgeen mij het meest frustreert is als mensen mij beschuldigen van dingen die ik niet gedaan heb of onbedoeld waren.

Wat vind je belangrijk in het leven? Wat ik belangrijk vind in het leven is vooral dat iedereen vrij is en in zekere mate gewoon kan doen waar hij zin in heeft zonder al te veel aansprakelijkheid, natuurlijk geen zware misdrijven.

Indien het mogelijk zou zijn door de tijd te reizen, naar waar zou je dan een reis maken? Ik ben zeer nieuwsgierig dus zou ik naar zo veel verschillende tijden reizen om zo veel mogelijk te ontdekken hoe het er toen aan toe ging.

Stel dat je huis in brand staat en je kan nog één iets redden, wat zou dat dan zijn? Mijn ouders natuurlijk. Zij zijn het enige bij mij thuis waar ik niet zonder mee zou kunnen leven.

Naar welk land of welke streek wil je zeker nog op reis gaan? Ik zou het liefst nog eens op reis gaan naar Canada. Ik zit graag in de natuur en de meerderheid van de mensen daar zijn zeer gastvrij en vriendelijk. Ik ken ook nog mensen daar die voor mij zo goed als familie zijn en die ik zeer graag nog eens terug zou willen zien.

Welke voorstelling, boek of film kan je nooit meer vergeten en waarom? Een boek dat ik nooit meer zal vergeten is “Lion” van Saroo Brierley. Het is een waargebeurd verhaal van een weeskindje dat door India reist om te proberen overleven.

Wat is je favoriete motto? Ik heb niet echt een favoriet motto.


Encyclopedie

De Koedoe is een statige draaihoorn-antilope. Deze is levendig en behendig. De Koedoe is bijzonder vlug en verstandig. Hij is over het algemeen zeer vredelievend. Soms zijn er wel krachtmetingen tussen dieren om de dominantie.