Maatregel Corona januari 2021

Beste leden en ouders

Zoals jullie waarschijnlijk wel al gehoord hebben de laatste dagen, zijn er nieuwe regels voor de buitenschoolse activiteiten. Goed nieuws! Er mag weer scouts gegeven worden voor kinderen van 12 tot 18 jaar. Maar, minder goed nieuws: dit moet voor alle kinderen doorgaan in bubbels van 10. Wij zijn dus de laatste dagen druk in de weer geweest met het wikken en wegen van hoe we dit het best praktisch kunnen regelen. Hieronder kunnen jullie meer lezen over onze nieuwe regeling.  

De nieuwe regels

Weer nieuwe regels? Wat houden die nu juist in?

De nieuwe regels voor kinderen -12 (Zeehonden, Welpen & Wolven): 

 • in bubbels van max. 10 exclusief leiding
 • liefst in open lucht en op eigen terrein
 • sterke aanbeveling om het op 1 buitenschoolse activiteit per week te houden (het is de verantwoordelijkheid van ouders om hier eerlijk over te communiceren)

De nieuwe regels voor kinderen 12-17 (Aspiranten, Juniors & Seniors):

 • in bubbels van max. 10 exclusief leiding
 • samen eten is niet mogelijk, enkel een individuele snack
 • verplicht in openlucht en liefst op eigen terrein
 • sterke aanbeveling om het op 1 buitenschoolse activiteit per week te houden (het is de verantwoordelijkheid van ouders om hier eerlijk over te communiceren)

Ook al is de regel van 1 hobby per week slechts sterk aanbevolen door de overheid, zouden wij jullie toch willen vragen om regel wel degelijk strikt op te volgen. We doen dit voor de gezondheid van ons allemaal. 

Hoe zal dit nu praktisch in zijn werk gaan?

Deze regels gaan in vanaf volgend weekend (zondag 7 februari), maar er werd gevraagd deze wel al toe te passen voor de groepen -12 vanaf dit weekend (zondag 31 januari). Dit wil zeggen dat er voor de Aspiranten, Juniors en Seniors dit weekend nog geen scouts is!

Omdat het voor ons anders niet praktisch te regelen valt, zijn wij genoodzaakt een limiet op het aantal kindjes te zetten dat per groep mag deelnemen aan de scoutsactiviteit. Deze bubbels van 10 zijn telkens exclusief 2 leidinggerekend: 

 • Zeehonden: max. 20 (2 bubbels)
 • Welpen: max. 20 (2 bubbels)
 • Wolven: max. 20 (2 bubbels)
 • Aspiranten: max. 10 (1 bubbel)
 • Juniors & Seniors: max. 10 (1 bubbel)

Jullie zullen elke week de kans krijgen om jullie kind in te schrijven via een google form en jullie hebben daarvoor de tijd vanaf maandagavond tot vrijdagavond. Deze google form zullen wij met jullie delen via mail en via Facebook. 

Dit is de google form voor zondag 31 januari en daar hebben jullie gezien de laattijdigheid tijd voor tot zaterdagavond 20u: 

Dan zal er op zondag een blad aan de poort hangen met verdeling van de bubbels. Elke bubbel zal een kleur krijgen. Wij willen jullie vragen om jullie kind direct door te laten lopen naar de juiste bubbel, en niet aan de poort te blijven hangen. Zo vermijden we het mixen van de bubbels, want dat is uiteraard net niet de bedoeling. Voor de verdeling van onze bubbels zullen wij ons baseren op de school waarin uw kind zit, zodat klas- en schoolbubbels ook zo weinig mogelijk gemixt worden.

Wij begrijpen dat deze maatregelen er voor zorgen dat niet alle kinderen elke week naar de scouts kunnen komen en roepen deze regels dan ook met pijn in het hart op. Toch willen wij er voor kiezen om scouts te blijven organiseren, ook al is dit voor een kleinere groep. We vragen hier dan ook begrip voor. 

Nog vragen? Contacteer ons gerust!

Stevige linker
De leiding