Corona Update

Beste scouts en gidsen, ouders en sympathisanten

Het jeugdwerk is net als het onderwijs onderverdeeld in kleurcodes. Vanaf woensdag 14/10 bevinden we ons in code oranje. Lees hieronder hoe de vergaderingen zullen verlopen.

Code oranje wil zeggen dat er meer besmettingen zijn. Er zijn verschillende uitbraken. Contacten worden beperkt tot het essentiële.

Zeehonden, Welpen & Wolven

De Zeehonden, Welpen en Wolven vormen 3 aparte bubbels. Zij mogen vergaderen in bubbels van max 50 zowel binnen als buiten. Ook mogen zij vrij spelen. Te intensief fysiek contact wordt afgeraden, maar een mondmasker is niet verplicht.

Aspiranten, Juniors & Seniors

Deze takken worden opgesplitst in 2 bubbels, de Aspiranten vormen 1 bubbel en de Juniors en Seniors vormen samen 1 bubbel. Zij mogen vergaderen in bubbels van max 50 buiten. Binnen met max 20 en met mondmasker. Zij moet binnen verplicht een mondmasker dragen! Tijdens eetmomenten moet er steeds voldoende afstand zijn (1,5 m). Bij een combinatie (binnen/buiten) volgen we de strengste regels.

Externen

Tussen verschillende bubbels moet er afstand gehouden worden. Ook ouders en andere externen moeten op een veilige afstand van de bubbel blijven, als dit niet kan is een mondmasker verplicht.

Karelaweekend

Weekends zijn toegelaten tot 150 km buiten de landsgrenzen. Karelaweekend gaat dus voorlopig door zoals voorzien.

Persoonlijke hygiëne

Graag wijzen we jullie ook nog eens op volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Extra handen wassen.
  • Hoesten en niezen in de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze meteen weg in een afsluitbare vuilnisbak.

Verder blijft alles zoals voorheen.

Nog vragen? Mail dan naar seascouts@seascouts.be.

Stevige linker
De leiding